Jeesus varmaan eli ja varmaan kiersi puhumassa uskostaan, kyseenalaisti tapoja ja sääntöjä, ristiinnaulittiin valtion vihollisena ja Jumalan pilkkaajana, mutta milloin Jeesus syntyi?

Nykyinen ajanlaskumme ajoitetaan Jeesuksen syntymään, eKr ja jKr, eli Jeesus syntyi joulukuun 25. päivänä 2014 vuotta sitten ?
Sinne päin, mutta ei kuitenkaan.
Se veronkanto ja samalla väestönlaskenta suoritettiin 6v j.Kr.
Herodes taas kuoli 4v e.Kr.
Vuonna 354 Rooman piispa Julius määräsi Jeesuksen Kristuksen viralliseksi syntymäpäiväksi joulukuun 25. päivä. Joulua ja Jeesuksen syntymäjuhlaa ei siis ole ollut olemassa ennen vuotta 354 jKr.
Jeesus niminen henkilö ( tai oliko hänen nimensä alun perinkään Jeesus?) syntyi siis joskus niinä vuosina, vuodenajastakin ollaan eri mieltä, jossain tutkimuksissa mainittu kevät, joissain kesä.
Kuitenkin koko se kertomus aasin selässä maksustavasta Mariasta ja se kuinka kaikki majatalot olivat täynnä. Kuinka ihmiset sulkivat ovensa vaikka Maria oli viimeisillään raskaana, talli eläimineen, kirkas tähti, paimenet mirhaminsa kanssa. Onhan se liikuttavan ihana kertomus.
Kun meillä vielä on vuoden pimein aika, ja kylmä, tuntuu kertomus sydäntä raastavalta.

3-visa-man-1301498875.jpg

Vaikka ei se joulu Jeesuksen syntymäpäivä olekaan, niin kertomus ihmisten kylmyydestä ja välinpitämättömyydestä toisiaan kohtaan antakoon meille ajattelemisen aihetta, joka joulu.
Olisimmeko me valmiit avamaan ovemme hädässä olevalle?
Sulkisimmeko me ovemme anovan edessä?
Ei meidän pidä toki koko maailman tuskaa ja puutetta korjata tai ottaa omalletunnollemme.
Tehdään kuitenkin omien rahkeittemme mukaan jouluinen teko. Kristillinen.
Stressaamatta, joulun ei tarvitse olla täydellinen puitteiltaan, hyvä mieli on Joulu.